Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat sâmbătă decretul de decorare post-mortem a subinspectorului de poliţie Dumitru Constantin-Sorin Vezeteu, omorât joi noaptea în gara Burdujeni, din Suceava, de un tânăr de 24 de ani, Ioan Beșa.

”În semn de înaltă apreciere pentru devotamentul şi profesionalismul de care a dat dovadă în slujba legii, îndeplinindu-şi datoria cu preţul sacrificiului suprem, Preşedintele României, Klaus Iohannis, a conferit post-mortem Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler subinspectorului de poliţie Vezeteu Dumitru Constantin-Sorin”, a informat Administraţia Prezidenţială într-un comunicat de presă.

Decorarea a fost făcută la propunerea Ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan.

În plus, premierul Mihai Tudose a anunţat, sâmbătă, că patrulele nu vor mai fi niciodată asigurate de un singur poliţist, el afirmând că a discutat acest aspect cu ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.

„Am vorbit şi cu sindicatele şi cu doamna ministru, trebuie să evităm, fiindcă gradul de periculozitate al acelei munci de a patrula de unul singur este înfiorător. Şi nu patrulează în locuri liniştite, ci patrulează în cele în care există potenţial negativ. Patrulele nu vor mai fi niciodată asigurate de un singur om. Îşi pune viaţa în pericol absolut gratuit”, a declarat Mihai Tudose, conform agenției de presă Mediafax.