Doi elevi din județ, absolvenți din promoții anterioare, de la Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni, respectiv Colegiul Silvic „Bucovina” Câmpulung Moldovenesc, au fost eliminați de la proba de limba și literatura română din cadrul examenului de bacalaureat pentru tentativă de fraudă.

Primul încerca să rezolve cerințele folosindu-se de o pereche de căști, iar celălalt apelase la clasicele copiuțe.

Potrivit datelor transmise de Inspectoratul Școlar Suceava, din cei 684 de elevi înscriși pentru a susține prima probă scrisă, 497 au fost prezenți, iar 187 au absentat.

La examenul de bacalaureat, sesiunea din toamnă, sunt înscriși 1.295 de candidați, din care 886 provin din promoția curentă și 409 din promoțiile

anterioare.

Examenul continuă marți, 22 august, cu proba scrisă la limba și literatura maternă, 23 august - proba obligatorie a profilului, 24 august - la alegere a profilului şi specializării. După probele scrise, urmează cele de evaluare a competențelor, astfel: pe 25 și 28 august este programată evaluarea competențelor lingvistice în limba română, iar pe 28 august are loc evaluarea competențelor în limba maternă. Competențele digitale vor fi evaluate pe 29 și 30 august. Pe 30 și 31 august are loc evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.