În doar două zile poliţiştii au depistat trei transporturi de material lemnos pentru care şoferii nu au putut prezenta documente de provenienţă pentru întreaga cantitate de marfă.

Primul caz s-a înregistrat sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 6.00, la Păltinoasa, unde poliţiştii au tras pe dreapta o autoutilitară încărcată cu cherestea la volanul căreia se afla un bărbat de 42 de ani din Stulpicani.

Din verificări s-a stabilit că în vehicul se află 3,360 mc cherestea, de esență rășinoase, în valoare de 1.512 lei. Bărbatul nu a putut prezenta documente, motiv pentru care marfa i-a fost confiscată, iar el a fost amendat cu suma de 5.000 de lei. În plus, s-a decis indisponibilizarea autoutilitarei cu care era transportat materialul lemnos pentru a putea fi confiscată.

Un alt caz s-a înregistrat la Dorneşti, unde poliţiştii au oprit pentru control o autoutilitară condusă de un tânăr de 25 de ani din Bălcăuţi. Acesta transporta fără documente legale 3,25 mc lemn de foc de esență fag. Marfa a fost confiscată, iar şoferul a fost amendat.

La fel s-a întâmplat şi la Arbore, unde poliţiştii au primit informaţii că un localnic transportă o cantitate mai mare de material lemnos decât cea din acte.

După ce au solicitat sprijinul lucrătorilor silvici, s-a constatat că sesizarea era întemeiată, iar bărbatul în vârstă de 47 de ani transporta cu 2,62 mc material lemnos din specia fag faţă de ceea ce scria în documente, respectiv 41,80 mc.