Exploatarea minieră Crucea a reuşit pe moment să depăşească problemele financiare care i-au marcat activitatea în ultimele luni. Directorul general al Companiei Naţionale a Uraniului, Iulian Ovidiu Sandu, a anunţat marţi, la Crucea, într-o conferinţă de presă, că salariile restante din martie ale angajaţilor au fost plătite la zi, furnizorii au fost plătiţi în proporţie de 99%, iar în următoarele zile se vor distribui şi tichetele de masă şi masa antidot oferită minerilor la intrarea în schimb, restantă de la începutul anului.

Sandu a precizat că în următoarele două săptămâni o delegaţie a companiei va prezenta un plan de restructurare la Comisia Europeană, iar dacă acesta va fi aprobat, se va rezolva problema continuării activităţii în acest domeniu.

Marţi, directorul general Sandu, cât şi directorul Sucursalei Crucea, Cezar Cioată, şi liderul sindical Mugurel Huţuleac au acuzat „falimentarea intenţionată a companiei” şi au amintit că atât sindicatul, cât şi conducerea au sesizat DNA pentru mai multe infracţiuni încă din octombrie anul trecut.

Potrivit liderului de sindicat Huţuleac, pentru una din acuzaţii, cea de abuz în serviciu, DNA a răspuns că nu se confirmă şi că cercetarea celorlalte acuzaţii, de delapidate, uz de fals, fals şi neglijenţă, a fost preluată de Parchetul General Bucureşti.