De la începutul acestui an școlar, în baza Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară (SNAC), Școala Gimnazială „Ioan Ciurea” din Fălticeni a urmărit implementarea proiectului educațional „Dă-mi mâna, prietene!”, derulat în parteneriat cu Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Suceava și cu Serviciile Multifuncționale pentru Copilul Aflat în Dificultate Fălticeni.

Proiectul vizează implicarea elevilor, ca voluntari, în activități desfășurate cu persoane aflate în dificultate, în vederea susținerii procesului de incluziune socială și de dezvoltare educațională a acestora.

În luna noiembrie s-a derulat prima activitate din planul de acțiune, intitulată ,,Săptămâna legumelor și a fructelor donate”, care s-a circumscris domeniului social-caritabil. În această direcție, în săptămâna 20 – 24 noiembrie, numeroșii voluntari de la Școala Gimnazială ,,Ioan Ciurea” Fălticeni, alături de cadre didactice, de profesorul coordonator, prof. psih. Mariana Onu, și de directorul școlii, prof. dr. Marius Pintilii, au adus zâmbetul pe buze și au dăruit bucurie și optimism celor peste 40 de copii din cadrul Serviciilor Multifuncționale Pentru Copilul Aflat în Dificultate din Fălticeni. Cu acest prilej, directorul Serviciilor Multifuncționale, Gabriela Curtui, le-a prezentat voluntarilor misiunea generală, structura și activitățile instituției pe care o coordonează.

Implicându-se în acest proiect educațional, elevii voluntari SNAC, sprijiniți de părinți, au pus mult suflet în donarea de alimente pentru copiii din centrele plasament/ casele de tip familial, dovedindu-și spiritul de inițiativă și dorința de a-i ajuta pe cei din jurul lor. În fond, prin astfel de acțiuni comunitare, care iau forma voluntariatului, elevii pot descoperi o oportunitate deosebită de învățare, o valoroasă experiență de viață.