Președintele Consiliului Județean și al PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a fost ales, sâmbătă, la conducerea Ligii Aleşilor Locali ai PNL. Gheorghe Flutur a fost ales preşedinte al acestei structuri a PNL în cadrul Congresului Ligii Aleşilor Locali ai Partidului Naţional, ce a avut loc la Cluj-Napoca. Flutur a fost singurul candidat pentru funcţia de preşedinte, fiind ales cu unanimitate de voturi. În discursul său, liderul liberalilor suceveni a ţinut să precizeze faptul că PNL are peste 1.000 de primari şi peste 12.000 de consilieri locali şi judeţeni. După ce a fost ales în noua funcţie, Gheorghe Flutur a precizat că aceasta îl onorează, el menţionând că a convocat deja Biroul Politic al Ligii Aleşilor Locali ai PNL pentru data de 4 decembrie a.c., pentru a stabili priorităţile pentru perioada următoare.

„Mă onorează poziţia pe care am câştigat-o astăzi prin alegeri, cu unanimitate, ca preşedinte al Ligii Aleşilor Locali. Am convocat deja Biroul Politic al Ligii pentru data de 4 decembrie, la Bucureşti, pentru a avea o poziţie oficială faţă de ultimele modificări legislative în special în ce priveşte bugetul comunităţilor locale”, a arătat Gheorghe Flutur. Trebuie spus că odată cu alegerea în această funcţie, liderul liberalilor suceveni va face parte şi din Biroul Permanent Naţional al PNL.

Tot în urma alegerilor de sâmbătă, primarul Sucevei, Ion Lungu, a fost ales ca membru în Biroul Politic al Ligii Aleşilor Locali din PNL.

Liberalii suceveni au fost reprezentaţi la congresul de sâmbătă de o delegaţie formată din 50 de aleşi locali.