Prima sesiune a examenul de bacalaureat 2018 debutează luni, 12 februarie, cu proba orală la limba română (de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, proba A), testare la care sunt aşteptaţi 5.675 de elevi din judeţ. Dintre aceștia, 5.161 sunt absolvenți ai promoției 2018, iar 514 sunt candidați care au absolvit liceul anii trecuți.

Este pentru prima dată când examenul maturității începe atât de devreme, între probele orale și cele scrise existând o pauză de câteva luni.

Probele de evaluare a competențelor se vor desfășura până la data de 22 februarie, urmând ca bacul să continue abia în luna iunie.

Pentru proba de mâine, centre de examen sunt toate liceele de stat și particulare, cu excepția liceelor particulare: Liceul Teoretic ”Moldova” Suceava, Liceul Tehnologic ”Moldova Suceava”, Liceul Tehnologic ”Virgil Madgearu” Suceava, Centrul de Studii ''Ștefan cel Mare și Sfânt - Bucovina" Câmpulung Moldovenesc - arondate la licee de stat datorită numărului mic de candidaţi.