Seria de evenimente de sâmbătă, 10 februarie, consacrată împlinirii a  630 de ani de atestare documentară a orașului Suceava și a Cetății de Scaun, s-a încheiat cu un concert al celor de la Carla’s Dreams, una dintre cele mai în vogă trupe ale momentului.

Purtând deja celebrele hanorace cu glugă, ochelari de soare negri și cu fețele pictate în colori închise, Carla’s Dreams a convins câteva mii de suceveni să-și petreacă seara de sâmbătă pe hiturile lor, pe esplanada din centrul orașului.

“Sunteți atât de proaspeți, dar totuși atât de vechi”, le-a spus artistul sucevenilor în debutul recitalului, referindu-se la cei 630 de ani care au trecut de la prima atestare documentară.

Spectatori de toate vârstele, de la puști care abia reușeau să surprindă câteva cadre video cu artiștii lor preferați, la bunici și părinți, au fredonat alături de interpreții fără chip hiturile „Eroină”, ”Până la sânge”, ”Pohui”, ”Imperfect”, ”Beretta”, ”Născut în Moldova”, ”Ne bucurăm în ciuda lor”.

Aproape de finalul programului lor, edilul municipiului, Ion Lungu, a urcat pe scenă și i-a oferit solistului basarabean diploma și medalia aniversară, realizate special pentru manifestările din acest final de săptămână. Lungu a remintit că municipiul Suceava a semnat, sâmbătă, un protocol de înfrățire cu municipiul Soroca din Republica Moldova.

Înainte de a se despărți de public, Carla’s Dreams a făcut o promisiune fanilor săi: ”Ne vedem la 650 de ani”. Seara s-a încheiat cu un foc de artificii.