Suceava și Soroca, din Republica Moldova, au semnat, sâmbătă, un protocol de înfrățire între cele două municipii. Protocolul a fost semnat în Sala Voievozilor din Cetatea de Scaun a Sucevei, de primarul Ion Lungu și omologul său din Soroca, Vasile Său, în prezența președintelui Consiliului Județean, Gheorghe Flutur și a prefectului Mirela Adomnicăi.

După semnarea protocolului, Ion Lungu a ținut să precizeze că în cadrul proiectului „Perle Medievale”, Primăria Suceava intenționează să se încheie parteneriate cu „orașele surori”, din acest proiect mai făcând parte și orașul Hotin, din Ucraina. Ion Lungu a explicat că protocolul de înfrățire încheiat cu municipiul Soroca presupune colaborarea între cele două părți în mai multe domenii de activitate, respectiv economie – afaceri, educație, turism, cultural, administrației local, sport etc.

La rândul său, Victor Său și-a exprimat convingerea că protocolul semnat cu Primăria Suceava va constitui un exemplu pentru autoritățile centrale din cele două țări, astfel încât în viitor să aibă loc o „înfrățire într-o țară mare și unită”. „Țin să vă mulțumesc din partea tuturor sorocenilor că ați acceptat să semnați acest acord de înfrățire. Aceștia sunt primii pași oficiali. Avem o colaborare prietenească de mai mulți ani și sper ca acest acord de înfrățire să dea un imbold autoritățile centrale. Și asta pentru a începe tratative de viitor pentru ca Bucovina și Basarabia să se înfrățească așa mai tare, într-o țară mai mare și unită”, a declarat primarul din Soroca