Mari actori ai scenei româneşti, Maia Morgenstern, Horațiu Mălăele, George Mihăiță, Valentin Teodosiu/Mircea Rusu, vor juca luni, 23 aprilie, de la ora 19:00, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, în spectacolul-premieră “Fierarii”, scris de sârbul Milos Nikolic.

„Un fierar român află după mult timp că fiul lui este de fapt fiul unui ungur, rezultat în timpul războiului, când el era pe frontul sovietic. Soţia sa a făcut un copil tot cu un fierar. Şi nici soţia acestuia din urmă n-a rămas mai prejos în absenţa soţului. Şi ea a făcut un copil cu un soldat fierar rus. Revolta pe care o simte românca ajunge la paroxism, astfel că doreşte să se răzbune”, este pe scurt povestea piesei. Comedia trăsnită “Fierarii”, în regia lui Horaţiu Mălăele, este un „Cal Troian” după cum au spus organizatorii, „ce nu aduce în prim-plan doar adulterul (abordat într-o cheie comică), ci şi războiul (cu dramele sale inevitabile), ambele contribuind sistematic la alienarea individului”.

Distribuţia: Grigorie: Horațiu Mălăele, Matilda: Maia Morgenstern, Peter: George Mihăiță, Ivan: Valentin Teodosiu/Mircea Rusu. Regia: Horațiu Mălăele. Scenografia: Maria Miu. Muzica: George Marcu. Biletele costă 120 de lei şi pot fi cumpărate de la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, intrare B, etajul 1, telefon 0230 523 718.