Un bărbat depistat în trafic la volanul unui ATV şi care a refuzat să sufle în etilotest şi să-i fie recoltate probe de sânge s-a ales cu un dosar penal. El a fost depistat duminică seara, în jurul orei 19.00, de un echipaj de poliţie al Compartimentului Rutier Gura Humorului, care acţiona pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care conduc autovehicule în timp ce se află sub influenţa băuturilor alcoolice, pe drumul judeţean 177 din localitatea Mănăstirea Humorului.

La un moment dat poliţiştii au observat un ATV care se deplasa sinuos pe drum şi i-au făcut conducătorului semnal regulamentar de oprire. Întrucât cel care conducea autovehiculul, un tânăr de 29 de ani, din localitate, mirosea a alcool, cei din echipaj i-au solicitat să sufle în aparatul etilotest, însă acesta a refuzat. El a fost transportat apoi la Centrul de Primire Urgenţe al Spitalului Orăşenesc Gura Humorului, unde în prezenţa medicilor a refuzat să-i fie recoltate probe biologice de sânge pentru a stabili dacă a condus sub influenţa băuturilor alcoolice.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Compartimentului Rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului, pentru comiterea infracţiunii de refuzul sau sustragerea conducătorului unui vehicul, pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.