Specialiştii din învăţământul profesional şi firmele din judeţul Suceava vor primi consultanţă din partea partenerilor din Regiunea Schwaben, din Germania, pentru dezvoltarea învăţământului dual. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, marţi, că a solicitat sprijin în acest sens preşedintelui Consiliului Regiunii Schwaben, Jürgen Reichert, şi în data de 16 martie a.c. va veni la Suceava un reprezentat al Camerei de Comerţ şi Industrie din Schwaben, pentru consultanţă.

Flutur a mai anunţat că la nivelul Consiliului Judeţean Suceava se înfiinţează Consiliul de Dezvoltare Economică a judeţului, cu reprezentanţi ai CCI, asociaţiilor profesionale, IMM-urilor, ai primăriilor din municipii şi oraşe, cu scopul de a identifica soluţii pentru criza de forţă de muncă în domeniul privat. Deocamdată, în judeţul Suceava există o singură clasă de învăţământ dual, pentru Ambro, firmă cu capital francez. Pentru anul viitor sunt solicitări de calificare pentru mecanică auto, pielărie şi industria alimentară.

Comparativ, în Braşov sunt aproximativ 100 de clase care specializează şi furnizează oameni calificaţi pentru economia locală. Sprijinul pentru dezvoltarea învăţământului de acest tip a venit din partea Germaniei.