Ansamblul studenţesc „Arcanul USV” al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) împlineşte 55 de ani, evenimentul fiind marcat printr-un concert aniversar, găzduit de Casa de Cultură a Sindicatelor, joi, 26 aprilie, de la ora 18.00.

Programul artistic va fi asigurat de: Ansamblul Artistic „Doina Timișului” al Casei de Cultură a Studenților din Timișoara (coregraf - Marius Ursu, dirijor - Dorian Sicoe), Ansamblul Folcloric „Mugurelul” al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Iași (coregraf - dr. Cătălin Ilițanu), Ansamblul „Arcanul USV” (coregraf - Ioan Ilie Nemțoi, dirijor - prof. Trifan Leancă, coordonator artistic - Călin Brăteanu, coordonator general - dr. ing. Sorin Pohoață).

Ansamblul Artistic Studenţesc „Arcanul” al USV are o istorie care se confundă cu cea a Universităţii. La două luni de la înfiinţarea Institutului Pedagogic de 3 ani, la finele lunii noiembrie 1963, maestrul coregraf Gheorghe Văduva, sub imboldul rectorului Constantin Ciopraga, pune la punct o formaţie de jocuri populare, la care se adaugă în 1964, cu statut de colaborator, un mic taraf tradiţional şi doi solişti.

„Ansamblul Studențesc <Arcanul USV> este la moment aniversar... 55 de ani de la înființare... Noiembrie 1963. Rectorul de atunci, Constantin Ciopraga, a propus coregrafului Gigi Văduva înființarea unei formații de jocuri populare, completată apoi cu soliști vocali și instrumentiști. Fiindcă la toamnă suntem prinși cu prezența la câteva turnee importante, marcăm momentul în această primăvară. Vă așteptăm cu drag la sărbătoarea noastră!”, transmit organizatorii

Prețul unui bilet este de 15 lei, acestea putând fi achiziționate și online, la ccs-sv.ro sau biletesuceava.ro. Informații la 0752092606.

Evenimentul este sprijinit de Primăria și Consiliul Local Suceava, Consiliul Județean, Casa de Cultură a Studenților Suceava.