O persoană suspectă, care a atras atenția unei patrule a Poliției Locale Suceava, s-a dovedit a fi un cetățean de origine irakiană, cel mai probabil migrant, în condițiile în care nu a reușit să justifice prezența sa aici.

Irakianul a fost văzut miercuri dimineață, în jurul orelor 08:45, în cartierul Burdujeni, pe str. Nicolae Iorga, de către o patrulă auto de ordine publică a Poliției Locale Suceava, Serviciul Ordine Liniște Publică și Pază nr.2 .

„Polițiștii locali au interceptat persoana și i-au cerut să se legitimeze, fiind o persoană suspectă. Persoana comunica doar în limba kurdă, astfel încât nu s-a putut dialoga, fiind condusă la sediul Poliției Locale Suceava unde s-a efectuat control corporal amănunțit asupra persoanei și a bunurilor găsite asupra sa, după care a fost predat polițiștilor de la Biroul de Emigrări, din cadrul I.P.J.Suceava, care vor stabili identitatea și motivul prezenței cetățeanului irakian pe raza municipiului Suceava”, a precizat șeful Poliției Locale Suceava, Ovidiu Doroftei.

Suspiciunile polițiștilor locali în privința cetățeanului străin au fost întemeiate și pe reacția acestuia, de dezorientare, la vederea lor.