O lege foarte importantă pentru municipiul Suceava , de unde a și plecat ca inițiativă legislativă, a fost aprobată miercuri în Camera Deputaților, for decizional, după ce a trecut anterior de Senat.

Legea prin care pădurile parc poate fi transferate gratuit la primării a fost aprobată cu doar un vot împotrivă.

„S-a aprobat în Camera Deputaților proiectul de lege inițiat de municipiul Suceava, prin intermediul parlamentarilor suceveni, privind transferul cu titlu gratuit a pădurilor parc la autoritățile locale. În baza acestei legi putem cere Guvernului României trecerea la municipalitate a unei suprafețe de aproximativ 150 hectare pădure-parc din zona Parcului Șipote și a Păduricii Zamca.
Mulțumesc tuturor parlamentarilor de Suceava și a celor doi deputați ai minorităților polonă și italiană pentru sprijinul acordat”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu.

Edilul sucevean a adresat mulțumiri și pentru sprijinul acordat de Romsilva și fostul secretar de stat Gelu Puiu, exprimându-și speranța ca transferul acestor păduri -parc la municipiu să se facă cât mai rapid, încât să poată fi gestionate și amenajate ca zone de agrement, măsură așteptată de o mulțime de suceveni.