Persoanele care îşi petrec timpul liber prin parcuri la ceas de seară au avut surpriza să fie luate la întrebări zilele trecute de către poliţişti. Acţiunea s-a derulat timp de trei seri, între orele 19.00-01.00 ca o măsură de prevenire pe linia siguranţei cetăţenilor.
Au fost vizate mai multe zone din municipiul Suceava, din aproape toate cartierele, respectiv zona Albina, zona Curcubeu, zona Cartierului Obcini, zona Orizont, str. Jean Bart din Cartierul Burdujeni, zona localurilor Bibliotecă, Studențească, pe strada Alexandru cel Bun (la locul de joacă pentru copii), Parcul Central, Parcul Șipote, zona Bebelușu (vis-a-vis de catedrală), proximitatea societății Mihalex din Cartierul Mărășești, Parcul Simion Florea Marian și Parcul 3 Bărboși.
„Din analizele efectuate a rezultat şi faptul că una dintre cele mai mari îngrijorări ale comunităţii este legată de siguranţa în spaţiul public. Având în vedere aceste considerente dar şi faptul că zonele de agrement trebuie să constituie un spaţiu de relaxare pentru cetăţeni şi familiile acestora, unde să se simtă în deplină siguranţă, poliţiştii au iniţiat un demers de securizare a parcurilor de pe raza municipiului Suceava. De asemenea, scopul acțiunii a fost și identificarea tinerilor care consumă alcool în locuri publice sau tulbură ordinea și liniștea publică prin comportamentul neadecvat”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Suceava.
La acțiunea organizată în perioada 12-14 septembrie au participat 25 de poliţişti, poliţişti locali şi jandarmi, care au discutat cu oamenii şi au distribuit materiale de prevenire. Cu acest prilej, au fost
legitimate 384 de persoane, iar 78 dintre acestea au primit avertismente pentru diverse acte care încălcau normele de convieţuire socială. Acţiunea s-a lăsat şi cu amenzi, mai exact cu 18 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.620 de lei.
„Obiectivele acțiunii au fost prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, în special a celor cu violenţă, ce se comit de regulă în zona parcurilor şi altor localuri de agrement; verificarea legalităţii măsurilor luate de administratorii localurilor pe linia asigurării pazei; identificarea persoanelor care comercializează sau consumă substanţe cu efect halucinogen şi luarea măsurilor legale împotriva acestora; supravegherea şi monitorizarea persoanelor predispuse la fapte antisociale şi care în aceasta perioadă pot întreprinde acţiuni menite să tulbure ordinea şi liniştea publică; identificarea persoanelor străine de localitate care nu își justifică prezența pe raza de competență; depistarea persoanelor urmărite şi a celor care se sustrag executării pedepselor; sancţionarea celor care încalcă prevederile legale; identificarea persoanelor care cerşesc sau care vagabondează şi induc un sentiment de securitate publică.Mai exact, s-a urmărit asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică, fiind vizate prevenirea tâlhăriilor stradale, a furturilor din genţi şi buzunare, prevenirea faptelor de violenţă stradală şi a altor acte de tulburare a ordinii şi liniştii publice”, se mai menţionează în comunicatul de presă al IPJ Suceava.
Comentarii