Actori cu genialitate au jucat marţi seară, 13 noiembrie, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, într-un spectacol de excepţie, o comedie spumoasă, „Dineu cu proşti”, de Francis Veber, în regia lui Ion Caramitru. Doar atât am putut să cuprind în cuvinte. Genialitate. Aceasta este însuşirea care-i caracterizează cel mai bine pe Horaţiu Mălăele şi Ion Caramitru, care, alături de colegii din piesa „Dineu cu proşti”, au ridicat publicul în picioare şi au fost aplaudaţi minute în şir.

Pierre - Ion Caramitru, Christine - Costina Ciuciulică, Archambaud - Alexandru Georgescu, Francois - Horaţiu Mălăele, Leblanc - Dorin Andone, Marlene - Aylin Cadar, Cheval - Alexandru Bindea au oferit sucevenilor o seară de neuitat. Aşteptat cu multă nerăbdare de suceveni, dovadă şi numărul mare de bilete vândute, atât la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, cât şi online, spectacolul „Dineu cu proşti” s-a dovedit a fi o piesă de teatru pe care cu greu o cataloghezi ca fiind comedie, farsă, lecţie de înţelepciune. Înşiruirea de replici, când blânde, când tăioase, când pline de cruzime, care au produs hohote de râs, îngemănate cu mimica, cu expresivitatea şi mişcarea scenică a personajelor, aparent simple, dar care evoluează în momente critice, a făcut din spectacol o adevărată lecţie de viaţă.

După aproape două ore de bună dispoziţie, publicul s-a ridicat în picioare şi a aplaudat minute în şir evoluţia marilor actori. Aceştia au ieşit de pe scenă, apoi au revenit de mai multe ori pentru a-şi culege laurii, aplauzele şi uralele de final.