O elevă de 13 ani a fost trasă de păr, doborâtă la pământ și lovită de două fete, pe o stradă din orașul Galați. Mai multe persoane au filmat incidentul și s-au amuzat, dar nimeni nu a intervenit.

Incidentul a avut loc în urmă cu câteva zile, pe întuneric, într-un cartier din orașul Galați, după finalizarea cursurilor, iar imaginile au apărut marți pe Facebook. În imagini apare o fată care este trasă repetat de păr de alte două tinere și, la final, este doborâtă și lovită cu piciorul.

Scena este filmată de mai multe persoane care comentează și se amuză.

Polițiștii s-au autosesizat după ce au văzut imaginile și au aflat că victima este elevă în clasa a 8-a la o școală generală din oraș.

„În urma imaginilor care au apărut pe rețelele de socializare, polițiștii s-au autosesizat și au identificat victima agresiunii. Este o minoră de 13 ani, elevă la o școală din municipiul Galați. S-a deschis doar penal pentru lovire sau alte violențe”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați, Gabriela Costin.

Inspectoratul Școlar a făcut verificări și a aflat că agresoarele sunt eleve la un liceu din oraș. Conducerea unității școlare de care aparțin cele două va decide ce măsuri vor fi luate.

„Victima este elevă la Școala nr.29. Se pare că incidentul s-a produs vineri seara, undeva în cartier, nu în incinta școlii. Miercuri dimineață, la școală au venit polițiștii de la Secția 3, a fost chemată și mama fetei. Deoarece s-a întâmplat în afara școlii nu se va constitui comisia de violență. Totuși noi vom face activități pentru diminuarea violenței în școli. Directorul școlii a dat declarații și va vorbi cu părinții. Se pare că agresoarele sunt de la un liceu, în cazul lor vor fi luate măsuri dacă se confirmă. Există un cod de conduită care se aplică și în afara școlii. Conducerea liceului va decide măsurile, se poate merge de la avertisment verbal până la nota scăzută la purtare”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IȘJ Galați, Oana Enache.

Miercuri, părinții victimei au fost chemați la Secția de Poliție care instrumentează cazul, polițiștii dorind să afle dacă aceștia doresc să depună plângere în numele copilului.