Aflată la a V-a ediţie, competiţia studenţească Energy Challenge aduce în prim plan provocări de mare actualitate din domeniul energiei: Eficienţă Energetică& Optimizare Reţea, Energie Verde, Digital&Smart şi Produse/Servicii Clienţi. 

E.ON România, împreună cu instituţiile de învăţământ superior şi asociaţiile studenţeşti partenere, oferă tinerilor care urmează studii universitare ocazia de a revoluţiona lumea energiei prin perfecţionarea unor soluţii existente deja sau, de ce nu, de a identifica noi surse de energie care să schimbe complet configuraţia energetică actuală.

Astfel s-a dat startul pentru înscrierile la Energy Challenge 2019 - competiţie la care pot participa echipe studenţeşti din toate centrele universitare din ţară. Până în data de 15 decembrie a.c., sunt aşteptate pe site-ul dedicat http://energychallenge.eon-romania.ro/ proiecte sau idei noi, pline de energie care să pună în lumină preocupările tinerilor din acest domeniu.

Aceste propuneri vor fi analizate de către un juriu format din specialişti, iar echipele finaliste vor beneficia de o săptămână de training pe teme de HR şi dezvoltarea proiectelor la Energy Challenge Academy. Marea finală va avea loc în luna aprilie a anului viitor, la Târgu Mureş, premiile pentru această ediţie fiind în valoare totală de circa 5.000 de euro.

Pentru a fi cât mai aproape de studenţi şi pentru a le oferi direct informaţii, echipa Energy Challenge va fi prezentă în săptămânile următoare în principalele centre universitare din ţară.

Energy Challenge este o competiţie dedicată studenţilor dornici să contureze noi modele de afaceri pentru lumea dinamică şi în continuă schimbare a energiei.

Competiţia a debutat în 2015 pe plan local la Cluj-Napoca, iar în 2016 s-a extins şi la Iaşi, antrenând până la acest moment peste 100 de studenţi. Concursul se adresează studenţilor la zi de la toate facultăţile din România, nivelul licenţă şi master.

Partenerii academici ai Energy Challenge sunt: Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi, Universitatea Politehnică Bucureşti, Universitatea Politehnică Timişoara, Universitatea Petru Maior din Tg. Mureş, Universitatea din Oradea, Universitatea Petrol şi Gaze Ploieşti.

Asociaţiile studenţeşti partenere: ASFIC (Asociaţia Studenţilor Facultăţii de Instalaţii Cluj) şi Liga Studenţilor Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca.