Deputatul PNL de Suceava Bogdan Gheorghiu a declarat, miercuri, că PSD a inventat guvernarea prin intermediul Curţii Constituţionale, dar şi că liderul acestui partid exercită suveranitatea naţională în nume propriu. Bogdan Gheorghiu a arătat că pentru oricine este clar, mai puţin pentru membrii coaliţiei de guvernare, că Liviu Dragnea exercită suveranitatea naţională în nume propriu, faptă interzisă de Constituţie, dar tolerată de instituţiile acaparate de PSD.

„Liviu Dragnea modifică legislaţia penală în interes personal. Liviu Dragnea a numit în fruntea instituţiilor centrale ale statului oameni incompetenţi, dar fideli. Liviu Dragnea atacă furibund Uniunea Europeană, făcând praf imaginea externă a ţării. Liviu Dragnea blochează programele de înzestrare a Armatei pentru a şantaja partenerii din NATO şi tot Liviu Dragnea, prin Guvernul Marionetă, îndatorează extern România pentru a-şi fideliza segmentele electorale fidele PSD”, a explicat deputatul PNL de Suceava. Bogdan Gheorghiu consideră că PSD a inventat guvernarea prin intermediul Curţii Constituţionale, care a devenit un organism numit politic, cu membri fără carieră în magistratură. Gheorghiu a subliniat că tot Curtea Constituţională controlează prin hotărâri executorii Preşedinţia României, Parchetul General, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, însă cel mai grav este faptul că hotărăşte că valorile şi deciziile Uniunii Europene nu sunt obligatorii în România.

„Liviu Dragnea testează din 2016 capacitatea de rezistenţă a Statului Român şi a instituţiilor sale. Dacă Liviu Dragnea va învinge, înseamnă că în România nu mai funcţionează statul de drept, iar România se întoarce în timp la perioada lui Nicolae Ceauşescu”, a spus deputatul liberal sucevean.