Un tânăr de 20 de ani a fost pus sub acuzare, în stare de arest preventiv, pentru viol şi tâlhărie calificată. Acesta este acuzat de procurori că pe 30 martie, în jurul orei 22:20, a urmărit o femeie în timp ce aceasta se deplasa pe jos de la locul de muncă spre domiciliul din oraşul Gura Humorului, şi prin exercitarea de violenţe fizice şi ameninţări cu moartea a violat-o timp de 20 de minute, după care i-a sustras suma de aproximativ 900 lei din portofel. În urma violenţelor exercitate, persoana vătămată a suferit leziuni pentru care a necesitat un număr de 3-4 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au dispus luni punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de tânărul de 20 de ani, Vasile Moldovan,pentru săvârşirea infracţiunilor de viol şi tâlhărie calificată.

Faţă de inculpat s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 ore, acesta fiind prezentat marţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Gura Humorului a admis cererea prim-procurorului şi a dispus emiterea unui mandat de arestare pe numele inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

„Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive reprezintă   etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au precizat anchetatorii.