Un echipaj al Colegiului Național „Mihai Eminescu” Suceava și-a adjudecat Premiul I în cadrul fazei naționale a Olimpiadei Animatorilor, de la Odorheiu Secuiesc, competiție adresată adolescenților din colegiile și liceele pedagogice având ca domeniu activitățile de timp liber.

Echipa a fost alcătuită dinDenisa Andreea Cojocar, Diana Paraschiva Perhinschi și Ștefania Nițu, eleve în clasa a XI-a. Acestea au fost pregătite de prof. Gabriela Anuței, iar pentru concurs au propus proiectul „Podul de piatră”

Olimpiada s-a desfășurat în perioada9-11 mai 2019 și a avut două probe: o probă de prezentare a unui proiect de animație socio-educativă și o probă practică, în care elevii îndeplinesc rolul de animator.

Potrivit organizatorilor, la Olimpiada Animatorilor pentru clasele cu profil vocațional pedagogic pot participa elevi din învățământul liceal pedagogic. Olimpiada îşi propune valorificarea abilităților elevilor, dobândite atât în context formal, cât și în context non-formal, și susține inițierea și dezvoltarea unor proiecte de animație socio-educativă.

Olimpiada promovează activităţi prin care se evaluează competenţele, atitudinile, comportamentele, conform sloganului „Să ştii, să ştii să faci, să ştii să fii!”.