Papa Francisc a avut un mesaj pentru românii aflați în Diaspora, spunând că aduce "un omagiu sacrificiilor făcute de atâția fii și fiice ale României, care cu cultura lor, patromoniul lor îmbogățesc cultura altor țări".

"Biserica Catolică nu este străină, ci e pe deplin părtasă la spiritul național. De aceea dorește să contribuie la clădirea societății și a vieții civile și spirituale pe aceste frumos tărâm al vostru, al României. Domnule președinte, dorim României prosperitare și pace, invoc asupra familiei dvs, asupra tuturor celor prezenți, ca și asupra întregii populații a țării belșugul și să vă binecuvânteze Maica Domnului. Dumnezu să binecuvânteze România", a spus Papa Francisc, în România.

Sanctitatea Sa a făcut referire și la românii din Diaspora.

"Trebuie să recunoastem că transformările au comportat apariția unor obstacole care nu au fost mereu de gestionat. Mă gândesc la fenomenul imigrației care a implicat mai multe persoane. Mă gândesc la depopularea atâtor sate. Mă gândesc la consecințele pe care toate acestea le pot avea asupra calității vieții și la slăbirea rădăcinilor voarte culturale. Aduc un omagiu sacrificiilor făcute de atâția fii și fiice ale României, care cu cultura lor, patromoniul lor îmbogățesc cultura altor țări", a spus Papa Francisc.