Premierul Viorica Dăncilă a anunțat joi, după discuția cu președintele Klaus Iohannis, că nu va lua o decizie cu privire la responsabilii desfășurării votului defectuos în Diaspora și în unele zone din țară până când nu are realizată o analiză temeinică.

"Nu vreau să iau decizii pripite. Poziția de premier cere responsabilitate. Pe baza raportului voi lua măsuri, analizând cu atenție ce s-a întâmplat, dacă au fost greșeli și sigur au fost greșeli, cei responsabili trebuie să plătească, dar nu putem aplica sancțiuni fără o analiză temeinică", a declarat premierul Viorica Dăncilă..

"Trebuie să vedem ce măsuri luăm pentru ca ceea ce nu a fost bine să nu se mai repete la următoarele scurtine", a mai spus premierul.

Președintele Klaus Iohannis a cerut miercuri demiterea de urgență a miniștrilor de Externe -Teodor Meleșcanu și de Interne- Carmen Dan pentru modul defectuos în care au fost organizate alegerile în țară și străinătate.

La scurt timp, Carmen Dan a spus că îi va prezenta premierului o analiză asupra modului în care au fost organizate alegeri.le, dar că este nevoită să îl dezamăgească pe Klaus Iohannis, deoarece nu își va da demisia din funcția de ministru „nici imediat, nici imediat”, subliniind că nu îl intimidează cererea președintelui.

Și ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a spus că ”pur și simplu vinovat de votul în străinătate este practic președintele Iohannis”, pentru că a convocat referendumul după ce au fost stabilite secțiile de votare în străinătate.

Premierul Viorica Dăncilă a avut, joi dimineața, o întâlnire la Palatul Cotroceni cu șeful statului.