Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri, la ceremonia de la Palatul Cotroceni, că în urmă cu mai puțin de o săptămână destinul european a fost confirmat cu forță de românii din țară și străinătate, iar diplomația pontificală continuă să reprezinte un factor pacificator.

"În urmă cu mai puțin de o săptămână acest destin european a fost confirmat cu forță de românii din țară și străinătate. Diplomația pontificală continuă să reprezinte un factor pacificator", a spus Klaus Iohannis, în fața Papei Francisc.

"Vizita Sanctității Voastre vine la un an de la Centenarul Marii Unirii. Astăzi, românii îl slăvesc pe cel de sus fără nicio teamă și piedică, în limba română și a minorităților naționale.Vizita Sanctității Voastre are și o semnificație majoră pentru relațiile României cu Sfântul Scaun anticipând aniversarea în 2020 a 100 de ani de relații diplomatice bilaterale. În ziua aniversării a 25 de ani de la reluarea relațiilor diplomatice bilaterale, ne-am întâlnit Sfinte Părinte și am avut onoarea de a vă adresa invitația de a vizita țara noastră. Europa are nevoie mai muilt decât oricând de modele de conviețuire pașnică, de dialog între culturi care să ofere repere pentru consolidarea toleranței și a respectului reciproc", a mai spus președintele.