Elevii claselor a VIII-a sunt încă în așteptarea broșurii tipărite de admitere la liceu 2019, cu toate că vineri, 7 iunie, aceștia încheie cursurile ciclului gimnazial.

În schimb, broșura a fost publicată în format electronic pe pagina online a Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava, la https://www.isj.sv.edu.ro/images/Docs/Admitere/2019/2019/8_Brosura_admitere_inv_liceal_si_profesional_2019.pdf .

Broșura ar fi trebuit să ajungă la elevi, în format tipărit, la mijlocul lunii mai, însă Ministerul Educației a întârziat repartizările cifrelor de școlarizare pe licee teoretice și școli profesionale.

Broșura de admitere la liceu și școala profesională 2019 cuprinde informații esențiale pentru elevii de clasa a VIII-a: câte clase de informatică, științe ale naturii, filologie, etc organizează fiecare liceu, care este numărul de locuri pe care concurează la fiecare liceu în parte, care a fost ultima medie de intrare anul trecut la fiecare clasă, pe fiecare filieră, care sunt școlile profesionale duale unde se pot înscrie, formule de admitere, etc.

Planul de școlarizare pentru județul Suceava, pentru anul școlar 2019-2020, prevede: 182 clase la învățământul liceal, 3 clase la învățământul liceal seral, 5 clase la învățământul liceal frecvență redusă, 77 de clase la învățământul profesional, inclusiv dual, 14 clase învățământ postliceal (13 – zi, 1 – seral), 2 clase învățământ de maiștri seral și 13 clase la învățământul special (1 – liceal zi, 12 – profesional zi, inclusiv dual).