Programul de licență Asistență medicală generală ar putea funcționa, din toamnă, în cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava (USV), dacă acesta va fi autorizat de către Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS).

Inițial, acesta va face parte din oferta departamentului de Sănătate și dezvoltare umană, urmând ca mai apoi să fie înglobat în viitoarea Facultate de Medicină a USV.

Rectorul USV, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, a menționat că instituția suceveană va primi vizita inspectorilor ARACIS, în vederea autorizării a patru noi programe de studiu: programele de licență Asistență medicală generală și Media Digitală (Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării) și programele de masterat Drept penal și criminalitate (Facultatea de Drept și Științe Administrative) și Nutriție și recuperare medicală (domeniul Sănătate).

„În perioada imediat următoare vom avea vizite de autorizare pentru mai multe programe noi de studii și în eventualitatea în care se vor termina cu succes și la timp și avem foarte mari speranțe că se va întâmpla așa, la finalul lunii iulie vom primi autorizarea provizorie ARACIS. (...)

Astfel încât, în toamnă, este foarte posibil să facem admitere la aceste patru noi programe. E un prim pas solid în înființarea Facultății de Medicină. Mai avem încă două programe acreditate în domeniul Sănătate – Nutriție și dietetică și Balneofiziokinetoterapie și recuperare – și cu viitorul program de masterat, avem suficient pentru a constitui Facultatea de Medicină”, a menționat Popa.

Acesta a mai menționat că USV lucrează și la întocmirea documentației în vederea avizării unui program de tehnică dentară.

Reprezentanții instituției vor ca, pentru început, cel puțini 10 titulari să fie încadrați la Facultatea de Medicină.

„Nu avem suficient de mulți titulari în prezent. Trebuie să mai facem câteva angajări (...) și să avem o structură de personal suficientă cât pentru a forma o facultate, pentru că, momentan, avem titulari cât pentru un departament”, a mai menționat rectorul.

Una dintre variantele luate în calcul pentru sediul facultății este pe strada Universității, în apropierea sediului Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Suceava.