Ministerul Educaţiei a publicat vineri, 12 iulie, rezultatele finale ale primei sesiuni a examenului de bacalaureat, cu o zi mai devreme decât era programat în calendar.

Potrivit rezultatelor, încă un elev din judeţ, de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, are 10 pe linie la examenul de bacalaureat, acesta obţinând media maximă după soluţionarea contestaţiilor.

Iniţial, Andrei Alexandru Muntean, absolvent al specializării Ştiinţe ale naturii, a fost notat cu 10 la proba de limba şi literatura română, 10 la matematică şi 9,95 la chimie organică.

Elevul a contestat rezultatul obţinut la ultima probă a examenului, convins fiind de faptul că lucrarea pe care a predat-o merita nota maximă. Aşa a şi fost, profesorii evaluatori notând cu 10 teza de la chimie a elevului.

Astfel, numărul elevilor cu media 10 la examenul maturităţii urcă la cinci, cu rezultate maxime fiind şi elevii Catinca Dobroghii – Colegiul Naţional ”Ştefan cel Mare” Suceava, specializarea Ştiinţe sociale; Georgiana Zbranca - Colegiul Naţional ”Mihai Eminescu” Suceava, specializarea Învăţător/educatoare; Darius Lungu – Colegiul Tehnic Rădăuţi, Filologie; Andrei Pavăl - Colegiul Naţional ”Ştefan cel Mare” Suceava, Mate – info.

Rezultatele finale ale primei sesiuni a examenului de bacalaureat pot fi consultate pe www.bacalaureat.edu.ro.