Preşedintele organizaţiei judeţene a ALDE Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, este în tratative pentru a trece la PSD. Potrivit surselor care sunt la curent cu aceste negocieri, Alexandru Băişanu îşi doreşte să fie candidatul social-democraţilor pentru funcţia de primar al municipiului Suceava, alegeri programate pentru data de 7 iunie 2020.

Potrivit aceloraşi surse, negocierea se duce cu mai marii PSD de la nivel central şi asta pentru că organizaţia judeţeană şi municipală a PSD Suceava nu agreează ideea ca Alexandru Băişanu să fie candidatul acestui partid pentru funcţia de primar.

Practic, dacă aceste negocieri se vor finaliza se va pune în aplicare modelul Teodor Meleşcanu, care a părăsit ALDE şi ar urma să devină preşedinte al Senatului, susţinut de PSD la iniţiativa premierului Viorica Dăncilă, în locul fostului său preşedinte de partid, Călin Popescu Tăriceanu.

Trebuie spus că un astfel de scenariu, cu Alexandru Băişanu candidat din partea PSD pentru funcţia de primar al Sucevei nu ar fi o noutate absolută. La alegerile din 2012, actualul deputat ALDE a candidat pentru funcţia de primar al Sucevei din partea USL. La acea vreme, alianţa PNL-PSD l-a desemnat pe Alexandru Băişanu drept candidat pentru funcţia de primar al Sucevei, iar acesta a pierdut la mustaţă alegerile în faţa lui Ion Lungu.