Trei indivizi care au dat un tun de aproape 100.000 de euro după ce au furat mai multe bijuterii din platină şi aur cu diamante şi safire dintr-o locuinţă din Rădăuţi au fost depistaţi de poliţişti. Doi dintre ei, o femeie de 21 de ani din Volovăţ și un bărbat de 24 de ani din Rădăuţi au fost reținuți pentru 24 de ore şi urmau să fie duşi în faţa unui judecător pentru a fi arestaţi. Un al treilea suspect, un bărbat de 28 de ani din comuna Volovăț nu a fost depistat de polițiști, față de acesta fiind efectuate demersuri în vederea emiterii mandatului de arestare în lipsă.

Furtul a fost comis în seara zilei de 8 august 2019, în timp ce proprietarii imobilului şi a bunurilor furate erau plecaţi de acasă.

Hoţii au intrat în casă şi din sertarul unei comode din dormitorul situat la etajul imobilului au furat mai multe inele, brăţări şi lănţişoare din platină, aur alb şi aur galben împodobite cu diamante şi safire. Interesant este că hoţii nu au forţat nici o uşă sau geam şi cel mai probabil au folosit chei potrivite.

„Timp de peste o lună polițiștii judiciariști au desfășurat activități investigative complexe fiind verificate diverse piste de lucru și informații, activitate de probare a infracțiunii fiind îngreunată de lipsa unor documente justificative privind prejudiciul sau a unor indicii clare și particularități privind bijuteriile sustrase. Au fost utilizate diverse tehnici investigative și s-a cooperat cu structurile de poliție judiciară din județele limitrofe”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

După ce au reuşit să adune suficiente probe, în cursul zilei de sâmbătă, 14 septembrie, polițiști din cadrul Poliției municipiului Rădăuți și forțe ale Serviciului pentru Acțiuni Speciale Suceava,au efectuat 6 percheziții domiciliare în Rădăuți, Volovăț și Arbore. A fost emise şi 5 mandate de aducere, ocazie cu care au fost identificați și conduși la sediul poliției pentru cercetări, unii dintre autorii furtului.

La percheziţii au fost găsite și ridicate bijuterii, sume de bani, telefoane mobile precum și un autoturism utilizat la comiterea faptei.

„Anterior derulării perchezițiilor din 14.09.2019, în cadrul cercetărilor efectuate în aceeași cauză, polițiștii Biroului Investigații Criminale Rădăuți cu sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Botoșani, au efectuat activități investigativ operative pe raza municipiilor Rădăuți și Botoșani precum și percheziții în municipiul Botoșani, ocazie cu care, au fost identificate mai multe bijuterii dintre cele sustrase cu ocazia comiterii faptei, în valoare totală de circa 40.000 euro, precum și suma de 84.000 lei utilizată la tranzacționarea acestora, aceste bunuri fiind ridicate și predate proprietarilor”, se mai arată în comunicatul remis de IPJ Suceava.