Două incendii devastatoare au izbucnit în noaptea de luni spre marţi la Botoşana şi Gulia. Primul încendiu, cel de la Botoşana, a fost anunţat la 112 la ora 1:31. La faţa locului au intervenit Militarii Gărzilor de Intervenție Solca și Gura Humorului, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din localitățile Botoșana, Comănești, Arbore, Cajvana și Cacica, cu 8 autospeciale.

 La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la acoperișul casei de locuit și la anexele gospodărești, cu pericol de propagare la vecinătăți. Dezvoltarea și propagarea flăcărilor a fost favorizată de observarea și anunțarea  târzie a incendiului, dar și de construcțiile majoritare din lemn.

Incendiul a fost lichidat la ora 7:20.

Au ars: acoperișul locuinței pe aproximativ 170 mp, depozitul de furaje și adăpostul de animale, corp comun, pe aproximativ 150 mp, bucătăria de vară pe 60 mp, circa 4 tone de fân, 20 metri cubi lemn de foc și alte bunuri din gospodărie (casnice, utilaje agricole etc.). S-au degradat pereții portanți și tavanul casei. În incendiu au pierit două vaci, trei viței și 16 porci.

 Flăcările au izbucnit la bucătăria de vară, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric, neizolat corespunzător față de materialele combustibile.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești, iar pompierii au salvat gospodăria învecinată, cu bunurile aferente.

Tot în noaptea de luni spre marţi, militarii Punctului de Lucru Dolhasca și ai Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Dolhasca, au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință din satul Gulia. Incendiul a fost anunţat la 112 la ora 4.53.

 La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la casa de locuit, cu pericol de propagare la locuințele învecinate.

Incendiul a fost lichidat la ora 6:15.

Au ars: casa de locuit, construită din lemn, cu învelitoare din azbociment, pe o suprafață de aproximativ 60 mp, și bunurile din interior.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost flacăra provenită din coșul de fum deteriorat.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat cele două locuințe din vecinătate.