Un biciclist în vârstă de 62 de ani din comuna Râșca a ajuns în comă la spital, după ce a fost acroșat în mers de remorca unei autoutilitare.

Accidentul s-a petrecut miercuri după amiază, în jurul orei 15.00, în timp ce un bărbat de 43 de ani din comuna Bogdănești conducea autoutilitara Man cu semiremorcă pe drumul județean DJ 155A, în localitatea Râșca, din direcția Slătioara către Fălticeni. La un moment dat semiremorca mașinii l-a acroșat pe bărbatul de 62 de ani din localitate,care se deplasa pe bicicletă pe aceeași direcție de mers și care s-a oprit în fața locuinței pentru a coborî de pe bicicletă, în acel moment dezechilibrându-se. Atunci a fost acroșat cu roata dreapta spate a punții din mijlocul semiremorcii și izbit la pământ. În urma impactului puternic, biciclistul a suferit vătămări corporale grave, fiind transportat cu o ambulanță la Spitalul Județean Suceava, unde medicii i-au stabilit diagnosticul ”stare comă profundă gravă gr.4, traumatism cranio cerebral acut închis,otoragie stânga, fractură braț stâng, contuzie toracică” și a rămas internat.

Conducătorul auto implicat a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,00 și i s-au prelevat probe biologice de sânge cu scopul stabilirii alcoolemiei. Cercetările sunt continuate acum pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.