Prezent la Betleem, oraș înfrățit cu Municipiul Suceava, primarul Ion Lungu a anunțat miercuri că în urma discuțiilor purtate cu reprezentanții administrației locale din localitatea în care s-a născut Iisus, în perioada imediat următoare vor fi puse în practică colaborări multiple, atât pe linie culturală, sportivă, economică, cât și de învățământ.

“Am avut în aceste zile discuții la Primăria din Betleem, oraș înfrățit cu Municipiul Suceava, privind participarea noastră cu proiecte culturale, cu ocazia Capitalei Culturale Arabe 2020, care va fi găzduită de orașul Betleem, anul viitor.
Practic vom contribui la conturarea acestui eveniment prin intermediul Teatrului Matei Vișniec, Minifilarmonicii Primăriei Municipiului Suceava, Coralei Ciprian Porumbescu etc.

Cu ocazia acestei întâlniri, am stabilit că vom avea relații concrete în domeniul sportiv și în domeniul afacerilor, urmând ca o delegație de oameni de afaceri din Palestina să ne viziteze orașul și Zona metropolitană. Doamne ajută!”, a spus edilul sucevean, Ion Lungu, după discuțiile purtate cu omologul său din Betleem și alți reprezentanți ai administrației locale.

Totodată, s-a discutat și despre posibilitatea înfrățirii Liceului de Artă din Suceava cu unitatea similară, pe linie de cultură, din orașul Betleem.