Grupul Schweighofer, unul dintre liderii europeni în procesarea lemnului, a vândut – acum trei luni - cele 25,1% dintre acțiunile pe care le deținea (prin Bio Electrica Transilvania S.R.L.) în Bioenergy Suceava S.A.

Tranzacția a fost înregistrată la Registrul Comerțului.

Grupul Schweighofer a luat decizia de a vinde acțiunile deținute în această afacere pentru a se concentra pe activitatea principală a companiei: procesarea lemnului. Din rășinoasele prelucrate de Holzindustrie Schweighofer sunt produse materiale de construcție de înaltă calitate și paneluri semifabricate pentru industria mobilei. Produsele secundare sunt transformate în peleți și brichete folosite la încălzirea locuințelor individuale și spațiilor industriale.

Unul dintre principiile fundamentale ale Grupului Schweighofer este să sprijine industria sustenabilă a lemnului. Grupul a intrat pe piața din România în 2003, prin compania Holzindustrie Schweighofer.

În prezent, compania operează trei fabrici de cherestea și două de panouri și numără peste 2.700 de angajați. Holzindustrie Schweighofer a adoptat în ultimii ani un plan de acțiune complex pentru a asigura un lanț de aprovizionare sigur și sustenabil, plan care depășește cu mult toate cerințele legale în vigoare. Compania implementează în continuare acest plan de acțiune și a luat măsuri pentru a asigura un dialog transparent cu ONG-urile și cu toate părțile interesate.