Dragoș Andrei Sîrghi, elev în clasa a IX-a la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava, și-a adjudecat medalia de argint în cadrul celei de-a XXIV-a ediții a Olimpiadei Internaționale de Astronomie, de la Piatra Neamț, din perioada 19 – 26 octombrie.

Acesta a concurat la secțiunea juniori.

Adolescentul este pregătit de prof. dr. Petru Crăciun la Palatul Copiilor, la cercul de specialitate pe care îl frecventează încă din clasa a IV-a, și de prof. Carmen Amorăriței, de la colegiul menționat.

Competiția de la Piatra Neamț a reunit 240 de elevi și profesori din 21 de țări, președintele Consiliului de Coordonare a Olimpiadei fiind academicianul rus Mikail Gavrilov.

Toți cei 7 elevi ai lotului României au urcat pe podiumul Internaționalei de Astronomie, cu un palmares de două medalii de aur, patru medalii de argint și o medalie de bronz. Concurenţii au susţinut trei probe şi anume teoretică, practică şi observaţională.

De menționat că selecția și pregătirea în vederea participării la Olimpiada de la Piatra Neamț s-au desfășurat la Suceava. Ediția cu numărul 25 a Olimpiadei va fi organizată la Matera, Italia.