Un incendiu izbucnit vineri seară, în jurul orei 21.30, a distrus în totalitate o cabană cunoscută și de mari dimensiuni din Vatra Dornei. Cum la ora izbucnirii în Cabana Gigi Ursu nu se afla nimeni, incendiul a fost observat târziu, astfel că la ora sosirii pompierilor cabana ardea generalizat. Pompierii au constatat la fața locului pericol de propagara la fondul forestier, un grajd și o altă construcție anexă.

Echipaje de la Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc au intervenit la fața locului cu 6 autospeciale cu apă.Cabana aflată pe o suprafață de aproximativ 600 de mp a ars violent cu tot cu bunurile din interior.Pompierii au transmis că, din primele cercetări, rezultă că focul a izbucnit prin efect termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect sau deteriorat. Instalația de alimentare cu energie electrică era asigurată cu un generator și panouri fotovoltaice. Anexele și fondul forestier nu au fost afectate.

Intervenția pompierilor a durat zece ore, pănă dimineață.

Cabana Gigi Ursu este foarte cunoscută încă din anii 70 ai secolului trecut. A fost cunoscută ca prima pensiune privată din România.Adrian Păunescu venea des aici, la Cabana Gigi Ursu, unde frumuseţea peisajelor şi liniştea naturii erau cele mai bune muze. Paunescu era prieten cu Gigi Ursu, proprietarul, un munte de om, bărbat falnic, după cum îl descriu cei ce l-au cunoscut, care a murit acum câțiva ani. Cabana a rămas în proprietatea familiei sale.