Poliţiştii Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale Suceava, sprijiniţi de forţe ale Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava şi în cooperare cu IPJ Neamţ, au pus în aplicare duminică şapte mandate de percheziţie domiciliară, dintre care şase pe raza judeţului Suceava şi una pe raza judeţului Neamţ, care au vizat domiciliile şi locaţiile folosite ca spaţii de depozitare de către mai multe persoane implicate în contrabanda cu ţigări de provenienţă extracomunitară. Cu ocazia celor şapte percheziţii, au fost descoperite 112.760 de ţigarete (peste 5.600 de pachete de ţigări), precum şi alte bunuri care au legătură cu cercetările.

Trei dintre suspecţi, un bărbat de 38 de ani, un tânăr de 19 ani şi un bărbat de 65 de ani, toţi din municipiul Suceava, au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore şi au fost încarceraţi în arestul IPJ Suceava, urmând ca, în cursul zilei de luni să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava cu propunere procedurală.

„Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activităţii infracţionale, precum şi a tuturor persoanelor implicate în comiterea ilegalităţilor”, se precizează în comunicatul poliţiei.