Klaus Iohannis a câștigat primul tur al alegerilor în 86 de localități ale județului Suceava, potrivit numărătorii paralele a voturilor realizată de PNL Suceava. Liderul liberalilor suceveni, Gheorghe Flutur a declarat că PNL a câștigat în toate municipiile și orașele din județ, cu excepția municipiului Fălticeni. Gheorghe Flutur spus că după numărarea paralelă a voturilor din aproape 96% din secțiile de votare, Klaus Iohannis a obținut în județul Suceava 38,9%, iar candidatul PSD, Viorica Dăncilă, s-a clasat pe locul doi, cu 24,4% din voturi. Flutur a precizat că PNL a câștigat cu peste 50% din voturile exprimate în nu mai puțin de 21 de localități din județul Suceava, pe primele 10 locuri aflându-se Capu Câmpului - 70,89%, Mănăstirea Humorului – 59,85%, Botoșana – 58,47%, Păltinoasa – 57,98%, Sadova – 56,48%, Vatra Moldoviței – 56,29%, Izvoarele Sucevei – 55,52%, Cârlibaba – 54,73%, Adâncata – 54,67 și Fundu Moldovei 54,6%. „Am câștigat cu peste 50% în 21 de localități. Dar au fost și localități surpriză, conduse de primari PSD și ALDE, unde am obținut peste 50%, respectiv patru de la PSD și două de la ALDE. Și mă refer de la PSD la Cajvana - 54,4 %, Straja – 54,3%, Dorna Candreni – 50,2% și Ulma 50,1%, în timp ce localitățile conduse de primari ALDE sunt Capu Câmpului și Bosanci, cu 50,63%”, a spus Gheorghe Flutur, care a adăugat că potrivit datelor neoficiale, PNL a câștigat în 86 din cele 114 de localități ale județului. El a subliniat că PNL a câștigat toate municipiile și orașele, cu excepția Fălticeniului, aici scorul fiind extrem de strâns, respectiv 28,7% pentru PSD și 27,2% pentru PNL.

Flutur a ținut să remarce și victoria obținută de PNL în municipiul Rădăuți, unde Klaus Iohannis a obținut 35% din voturi, Viorica Dăncilă – 19,9% și Dan Barna – 14%.

Potrivit rezultatelor numărătorii paralele, Klaus Iohannis a câștigat alegerile în municipiul Suceava, cu 35%, pe locul doi fiind Viorica Dăncilă – 18%, urmată de Dan Barna – 15%. PNL a mai câștigat alegerile în Vatra Dornei, Cârlibaba, Ciocănești, Iacobeni, Dorna Candrenilor, Coșna, Poiana Stampei, Panaci, Șaru Dornei, Dorna Arini, Câmpulung Moldovenesc, Siret, Dumbrăveni,  Grănicești, Frătăuții Noi, Dornești, Șerbăuți, Bălcăuți, Siminicea, Ulma, Straja, Brodina, Putna, Vicovu de Jos, Vicovu de Sus, Gălănești, Bilca, Horodnic de Sus, Marginea, Sucevița, Solca, Gura Humorului, Dolhasca. Candidatul PSD, Viorica Dăncilă, s-a impus în localități precum Fălticeni, Boroaia, Forăști, Drăgușeni, Dolhești, Valea Moldovei, Rîșca, Bălăceana, Boroaia, Ciprian Porumbescu, Baia, Cornu Luncii, Crucea, Dolhești, Drăgoiești, Fântâna Mare, Hănțești, Ostra, Vadu Moldovei, Valea Moldovei, Volovăț, Zamostea, Zvoriștea și Voitinel.