Miercuri, 13 noiembrie, de ora 17:00, Biroul Francez și Centrul de Reușită Universitară (CRU) al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) continuă activitățile destinate învățării limbii franceze, sub genericul „Le français, c’est facile!”. Grupa de copii, îndrumată de lector univ. dr. Mariana Șovea, de la Universitatea din Suceava, și de Sophie Bordas, lector de limba franceză, va recapitula noțiunile învățate, va descrie membrii familiei și va prezenta animalul preferat. Imaginea, culoarea, jocul și cântecul vor fi prezente; un spațiu generos și metode moderne de fixare/ achiziție ale lexicului nou vor facilita/ motiva învățarea.

Începând cu ora 18:00, activitatea intitulată „Compréhension, tolérance et amitié” este materializarea parteneriatului dintre Școala Gimnazială Nr.1 din Suceava și Şcoala Gimnazială „Acad. H. Mihăescu” Udeşti, Suceava.

Elevii implicați, coordonați de profesoarele de limba franceză Daniela Sandu, Oana Trifan şi Aura Mihoc, vor recita poezii, vor cânta, vor dansa, vor interpreta mici scenete și vor amenaja o expoziție cu creații plastice pe această temă.

„Limba franceză și prietenia, care reprezintă coordonatele de bază ale activității, mesajele lor de înțelegere, toleranță și prietenie vor avea ecou și vor contribui la încurajarea publicului și elevilor de a se exprima și comunica în limba franceză, de a socializa cu cei care împărtășesc aceleași valori, de a lega prietenii și de a descoperi împreună diversitatea spațiului francofon”, au transmis organizatorii.

Intrarea este liberă.