Pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava va avea loc luni, 9 decembrie, de la ora 19:00, „Regal Vienez”, concert extraordinar de Crăciun, susținut de Ukrainian Radio Symphony Orchestra. Prețul biletelor este 150 de lei și 120 de lei pentru elevi, studenţi şi pensionari. Biletele pot fi cumpărate de la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, intrare B, etajul 1, tel 0230 523 718. Orchestra va interpreta cel mai important repertoriu al Balului Operei din Viena, care va cuprinde opere ale dinastiei Strauss, Franz Lehar, Emmerich Kalman, Joseph Lanner și ale altor compozitori celebri ai muzicii vieneze din secolele 18 și 19. Orchestra va fi compusă din 36 de instrumentiști, iar pe acordurile vieneze va dansa Corpul de Balet „Aniko Ballet”.

·        Turnee în toată lumea

Ukrainian Radio Symphony Orchestra este recunoscută pentru arta sa pe plan național și internațional. Timp de mai multe decenii, activitatea Orchestrei a contribuit la îmbogățirea tezaurului culturii naționale muzicale. Orchestra Simfonică Radio din Ucraina a fost creată pe 5 octombrie 1929. Din 2005, Orchestra simfonică este condusă de Volodymyr Sheiko – dirijor-șef și director artistic.

Sub bagheta sa, orchestra a interpretat capodopere precum: “Requiem” de G. Verdi; Simfonia Nr. 9 de L. van Beethoven; Simfonia Nr. 6, Patetica de P. Tchaikovsky; Simfonia Nr. 2 de S. Rachmaninoff; “Carmina Burana” de Carl Orff ; “Stabat Mater” de G. Rossini; “Executia lui Stepan Razin” de D. Shostakovich; “Sf. Ioan al Damascului” de S. Taneyev; “Cand infloresc ferigile” de Y. Stankovych; "Requiem" și “Davidde Penitente” de W. A. Mozart.; "Le Poème de l'extase" de A. Scriabinsi altele.

Sub supervizarea lui Volodymyr Sheiko ca dirijor, Orchestra a înregistrat mai mult de 280 de capodopere ale muzicii mondiale și capodopere ucrainiene, contribuind astfel la îmbogățirea tezaurului național radiofonic. Orchestra a fost în ultimii 6 ani în turneu prin 12 țări din Asia, Europa și Africa – în Coreea de Sud, Iran, Algeria, Tunisia, Spania, Portugalia, Italia, Franta, Olanda, Luxemburg, Belgia, Polonia și Belarus.