Doi minori de 16 şi 17 ani au fost surprinşi de poliţişti în timp ce conduceau autoturisme pe drumui publice. Primul incident a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 1.30, când o patrulă din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Dărmănești a oprit pentru control pe un drum comunal neclasificat din comuna Todirești autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu condus de un minor de 16 ani, din comuna Bălăceana, în care se afla ca pasager tatăl acestuia, un  bărbat de 54 de ani, din aceeași localitate.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat că autoturismul nu este înmatriculat, autorizația provizorie de circulație fiind expirată din 14 noiembrie 2019.

În cauză s-a întocmit dosar penal, minorul de 16 ani fiind cercetat  sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, iar bărbatul de 54 de ani sub aspectul comiterii infracțiunii de „încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știa că nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Duminică, la ora 21.10, o patrulă din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Șcheia a oprit pentru control pe DJ 178 din comuna Ciprian Porumbescu autoturismul condus de un localnic de 17 ani.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, se precizează în comunicatul poliţiei.