Suceveanca Florica Angela Galea, în vârstă de 16 ani, din Fălticeni, s-a calificat în semifinala concursului de folclor „Vedeta Populară”. Eleva a câştigat recent preselecţia ediţiei a V-a din sezonul IV al showului de folclor „Vedeta Populară”, desfăşurat la TVR.

Imediat după ce interpreta de muzică populară Niculina Stoican, care face parte din juriu (alături de Grigore Leşe, una dintre cele mai respectate voci ale culturii noastre tradiţionale, poetul Mircea Dinescu, interpreta de muzică Cornelia Rednic şi realizatoarea TVR Elise Stan), a anunţat câştigătorul acestei preselecţii, eleva Florica Angela Galea, cu lacrimi în ochi, a declarat: „Credeam că nu sunt pregătită să particip la un astfel de concurs, un concurs din acesta mare. Sunt mulţi cei care m-au criticat, nu m-au încurajat, copii, colegi, profesori... Fiind copil adoptat (n.r. - Angela este în asistenţă maternală) parcă nu aveam voie să mă arăt, în opinia unora. Însă criticile voastre m-au întărit şi am ajuns aici, unde mi-am propus, am câştigat şi sunt foarte fericită.”

 

Multe ore de studiu

Angela Galea este elevă în clasa a XI-a la Colegiul „Vasile Lovinescu” din Fălticeni, dar locuieşte în satul Dumbrava, comuna Cornu Luncii, în familia Ailinca, asistenţi maternali, oameni care au încurajat-o mereu pe Angela să-şi împlinească visul de a deveni un mare artist de muzică populară. Eleva urmează şi cursurile Şcolii Populare de Artă „Ion Irimescu” Suceava, anul III, la clasa de canto coordonată de prof. Alexandra Dumbravă.

Adolescenta face parte din Grupul vocal „Flori de Mălin” din comuna Mălini, coordonat de doi oameni minunaţi: Maria Creţu, prof. de limba şi literatura română, şi Puiu Creţu, prof. de flaut la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, după cum ne-a spus Angela Galea.