Un tânăr de 28 de ani a ajuns în arestul poliţiei după ce a fost surprins circulând cu 96 km/h pe un sector de drum cu limita de 50 km/h, nu a oprit la semnalele poliţiştilor, aceştia fiind nevoiţi să-l urmărească,avea o alcoolemie de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat, nu deţine permis de conducere și a mai fost condamnat în trecut pentru comiterea de infracțiuni la regimul rutier, aflându-se în termenul de încercare. Pe lângă acest noian de nereguli, tânărul sustrăsese maşina de la tatăl său.

Incidentul a avut loc duminică, la ora 12.00. În timp ce acționa pe DN 2E, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Rădăuți a înregistrat cu aparatul radar un autoturism care circula dinspre comuna Marginea cu viteza de 96 km/h pe un sector de drum cu limita de 50 km/h, motiv pentru a efectuat semnalul regulamentar de oprire, însă conducătorul auto nu s-a conformat și a continuat deplasarea.Polițiștii au pornit în urmărirea autoturismului circa 1 km, reușindu-se blocarea acestuia, la volan fiind identificat un bărbat de 28 de ani, din comuna Marginea.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto și a mai fost condamnat în trecut pentru comiterea de infracțiuni la regimul rutier, aflându-se în termenul de încercare.

Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cu ocazia cercetărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul a sustras autoturismul ce aparține tatăl său, care a sesizat poliția, dar ulterior acesta a declarat faptul că nu dorește să depună plângere pentru comiterea infracțiunii de furt în scop de folosință.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, bărbatul de 28 de ani fiind reținut de polițiști pentru 24 de ore și încarcerat în  arestul IPJ Suceava.

În aceeaşi zi, la ora 15.16, în timp ce acționa pe DN 15C din comuna Fântâna Mare, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Fălticeni a înregistrat cu aparatul radar un autoturism care circula cu viteza de 91 km/h pe un sector de drum cu limita de 50 km/h, motiv pentru a efectuat semnalul regulamentar de oprire, însă conducătorul auto nu s-a conformat și a continuat deplasarea.

Polițiștii au pornit în urmărirea autoturismului, iar autoturismul a fost blocat, la volan fiind identificat un tânăr de 22 de ani, din comuna Slatina.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

Acesta a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”.