Un nou corp de clădire, cu parter şi trei etaje, va fi construit de Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava pentru secţia Oncologie, în curtea Spitalului Vechi.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă organizată împreună cu managerul spitalului, Vasile Rîmbu, că demarează studiul de fezabilitate pentru această investiţie, astfel încât în primăvara anului viitor să înceapă lucrările, preconizate a se finaliza până la sfârşitul anului 2020. Potrivit lui Flutur, secţia care va funcţiona în clădirea ce va fi construită în spaţiul dintre pavilioanele în care funcţionează acum Oncologia şi Boli infecţioase va avea minimum 50 de paturi. Va avea propriul compartiment de îngrijiri paliative, cu 10 paturi, precum şi 12 garsoniere pentru pacienţii care vin la tratament oncologic ambulatoriu şi aparţinătorii lor, situate la ultimul etaj sau în actuala clădire a secţiei Oncologie. În noua clădire va funcţiona şi ambulatoriul secţiei.

În judeţul Suceava sunt în evidenţă, la această oră, circa 20.000 de pacienţi oncologici adulţi. Investiţia este estimată la aproximativ 3 milioane de euro, din fondurile proprii ale spitalului şi de la bugetul Consiliului Judeţean Suceava.