Un bărbat de 45 de ani din orașul Vicovu de Sus a ajuns în spatele gratiilor, după ce nu a respectat un ordin de protecție emis pe numele său. Fostul soț al femeii a fost prins în flagrant în locuința acesteia din oraș, după ce el avea interdicție de a se apropia de casă și familie.

Incidentul s-a petrecut în a doua zi de Crăciun, în jurul orei 14.10 poliția din Vicovu de Sus fiind sesizată de o localnică de 43 de ani despre faptul că fostul soţ, un bărbat de 45 de ani, a venit la domiciliul ei, încălcând ordinul de protecție.

Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit faptul că la data de 15 octombrie 2019, printr-o sentință civilă, Judecătoria Rădăuți a emis un ordin de protecție pe o perioadă de 6 luni pe numele bărbatului, obligându-l pe acesta să păstreze o distanță de 300 de metri față de partea vătămată și copii acesteia. În cursul zilei de joi însă, în jurul orei 13.30 bărbatul a încălcat ordinul de protecție, fiind identificat de polițiști în flagrant în locuinţa victimei, acesta fiind condus ulterior la sediul poliției pentru cercetări. Pe numele său s-a întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „nerespectarea hotărârii judecătoreşti”. Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți a dispus în cursul aceleiași zile, prin ordonanță, reținerea pentru 24 de ore a bărbatului de 45 de ani, ce a fost încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.