Un bărbat de 27 de ani, din Muşeniţa, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind cercetat pentru tentativă de omor, tentativă de viol şi furt calificat, după ce a încercat să violeze o femeie, l-a înjunghiat pe soţul acesteia, care încerca să o salveze, şi i-a furat acesteia telefonul.

La data de 21 ianuarie, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Ionuț Neculai Guzu, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Suceava fiind sesizat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpat pentru 30 de zile, propunere care a fost admisă, judecătorul de drepturi şi libertăţi emiţând mandatul de arestare.

Cei doi bărbaţi şi femeia au băut luni seară la un bar din satul Baineţ, comuna Muşeniţa, iar apoi au plecat la casa celor doi soţi, unde au continuat să consume băuturi alcoolice. La un moment dat soţul femeii a plecat la un vecin pentru a mai aduce alcool, iar tânărul de 27 de ani a rămas cu femeia. Acesta din urmă a încercat să o agreseze sexual pe femeie, sub ameninţarea unui cuţit, moment în care soţul acesteia s-a întors în casă şi a încercat să o salveze.

Inculpatul l-a înjunghiat pe bărbat cu un cuţit într-o zonă vitală, „cu intenţia de a-i suprima viaţa”, după cum au precizat procurorii.

Tot atunci, tânărul a sustras telefonul mobil aparţinând femeii atacate.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

Cauza este instrumentată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţiştii din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava – Serviciul Investigaţii Criminale.

„Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, menţionează procurorii.