Municipiul Vatra Dornei va găzdui, la finalul acestei săptămâni, începând de vineri, o nouă ediţie a „Serbărilor Zăpezii”. În debutul ediţiei din acest an, pe Pârtia de Schi Veveriţa va avea loc şi tradiţionalul Concurs de Schi Alpin, adresat tuturor categoriilor de vârstă, fondul de premiere ridicându-se la aproape 20.000 de lei.

Potrivit organizatorilor, locurile de cazare din staţiunea montană sunt aproape epuizate, pârtiile se prezintă în stare excelentă după ninsorile din ultimele zile, dar şi pentru că temperaturile au permis şi funcţionarea tunurilor de zăpadă, astfel încât “Serbările” de anul acesta să se deruleze sub cele mai bune auspicii.

Seara de vineri va prilejui reîntâlnirea schiorilor şi turiştilor cu trupa N&D, în noua formulă, cu DYA, fiind una apreciată la concertele de genul “Nostalgia”. Nemuritorul „Vino la mine” se va auzi live la Vatra Dornei, chiar de Ziua îndrăgostiţilor,  după mai bine de 20 de ani de la lansare. Seara de vineri va debuta, de la ora 19.00, cu Michael STAR şi Doru Bighiu, cel care este pentru al 17-lea an consecutiv amfitrionul evenimentului. Apoi, vor urca pe scenă bistriţenii de la Big City, precum şi tânărul localnic MPE.

Ziua de sâmbătă va debuta, la scena din Parcul Municipal, de la ora 18:00, cu premierea celor mai iscusiţi schiori şi snowboarderi, care se vor întrece la Cupa “Serbările Zăpezii”, iar mai apoi încălzirea va fi făcută tot de Michael STAR de la Orion Fm.  Ediţia de anul aceste va readuce la Dorna o trupă care a făcut istorie in ultimii 20 de ani în muzica românească. DJ Project se află şi acum în topuri cu piesa "Retrograd", de altfel piesa aflată pe locul doi în topul celor mai căutate piese pe Shazam anul trecut. De asemenea, Gino Manzotti şi Dj Max vor veni alături de Andia la Serbări. Nici la ediţia de anul acesta nu va lipsi concursul de tăiat buşteni cu joagărul, precum şi alte surprize anunţate de organizatori.

 

Ziua de sâmbătă va fi încheiată de concertul îndrăgitei JO, care alături de trupa sa le promite tuturor celor prezenţi la serbări un concert plin de energie şi de piese cunoscute, concertul artistei fiind unul foarte aşteptat la poalele Dealului Negru.

Primarul din Vatra Dornei, Ilie Boncheş, a ţinut să precizeze că ziua de duminică este şi anul acesta dedicată folclorului. „Încă de la primele ediţii, duminica avem invitaţi de seamă ai muzicii populare, din zonă şi nu numai. Anul acesta, pe lângă artiştii locali, Ansamblurile Plaiurile Dornelor şi Dorna Dorului, Loredana Costea, Miruna şi David Țăran, Ilioara Ștefănel, Teodora Negrea, Ionela Niţucă si Panfil Roată, ne bucurăm să avem din nou invitaţi pe membrii Ansamblului Profesionist Ciprian Porumbescu din Suceava. Ne onorează cu prezenţa şi îndrăgitele soliste Andreea Haisan şi Olguţa Berbec, alături de Remus Novac, soţul domniei sale! Vă invităm cu drag la Serbările Zăpezii de la Dorna” a declarat Ilie Boncheş.

De precizat că spectacolele de la scenă, amplasată pe Aleea principală din Parc, vor debuta vineri şi sâmbătă de la ora 19:00, iar cel de duminică de  la ora 14:00.