Un bărbat în vârstă de 54 de ani, din comuna Grănicești, a fost săltat de polițiști în urma unei condamnări definitive la o pedeapsă de 6 ani, 4 luni și 20 de zile de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de „tentativă la violență în familie”, „distrugere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Ilie Hapiuc s-a predat singur și a fost dus la Penitenciarul Botoșani.

Din ancheta procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a rezultat că între Ilie Hapiuc şi fratele său Toader, în vârstă de 42 de ani, exista o stare de animozitate veche şi foarte pronunţată. În acest context, pe 21 august 2015, Ilie Hapiuc, aflat la volanul unui Opel Astra, pe raza satului Slobozia Sucevei, l-a observat pe fratele său şi pe cei doi băieţi ai acestuia, în timp ce se îndreptau spre casele lor pe biciclete. Autorul a accelerat autoturismul şi s-a deplasat în viteză spre zona de imaş în care se aflau cei trei.

În primă fază, rezultă din anchetă, autorul i-a lovit cu maşina pe fratele său şi pe unul din fiii acestuia, în vârstă de 16 ani.

„Ulterior, inculpatul a oprit maşina şi a întors-o, cu intenţia de a-l lovi a doua oară pe fratele său. În momentul când a făcut această manevră de întoarcere a trecut cu roţile maşinii peste corpul victimei H. D. L. (n.r. - minorul de 16 ani). În continuare, inculpatul s-a deplasat spre fratele său, care tocmai se ridicase de pe iarbă, după ce a fost proiectat ca urmare a primului impact, iar în momentul în care a ajuns lângă acesta l-a atins cu partea laterală a maşinii, în acest mod victima fiind lovită a doua oară”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

 

Episodul 2: a coborât din maşină şi şi-a atacat fratele cu o lopată

Scenele violente nu s-au oprit aici. Inculpatul a oprit maşina şi a scos din portbagaj o lopată. Şi fratele său a luat din iarbă o botă din răchită, arată anchetatorii, între cei doi urmând o nouă altercaţie violentă. Această altercaţie a fost oprită de poliţiştii care au ajuns la faţa locului după un prim apel la 112.

Cel mai grav rănit a fost minorul de 16 ani, care a fost diagnosticat cu leziuni care au necesitat 44-45 de zile de îngrijiri medicale în vederea vindecării. În privinţa tatălui său, acesta a fost diagnosticat cu excoriaţii care au necesitat 2-4 zile de îngrijiri medicale.

Ilie Hapiuc a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunilor de „tentativă la violenţă în familie” (asimilată tentativei de omor, dar pedepsită mai aspru când este vorba de o agresiune între membrii familiei), „distrugere” şi „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului".