Am vrut să aflăm de la suceveni plecați în străinătate care este situația în zonele în care locuiesc ei, care sunt măsurile luate de autorități împotriva răspândirii coronavirusului și cum îi afectează pe fiecare dintre ei această pandemie.

Printre cei care ne-au răspuns se numără și Mădălina Hostiuc. Suceveanca locuiește la München, fiind plecată din România de aproximativ 16 ani. A absolvit facultatea de medicină în capitala Bavariei și își va face rezidențiatul la o prestigioasă clinică din Zürich.

 

Redăm integral răspunsul Mădălinei:

Sunt cam de o săptămână în carantină la domiciliu pentru că am fost cu familia în concediu în Tirolul de Sud și ne-am întors pe 29 februarie. Câteva zile mai târziu s-a recomandat oficial ca toți cei care s-au întors din zona aia să stea în casă pe o perioadă de 14 zile. Oficial sunt până mâine în carantină, dar cred că voi rămâne în casă și după perioada asta de carantină, pentru că situația se schimbă destul de rapid. Momentan se închid școlile până după vacanța de Paște, s-au anulat toate evenimentele cu mai mult de 100 de participanți. În Bavaria sunt cam 500 de cazuri până acum și aici, în München, 28 de cazuri înregistrate. Lumea e din ce în ce mai precaută. Încă nu este panică. Din ceea ce citesc pe internet nu am senzația că lumea intră în panică, dar mulți cred că se va agrava situația și se recomandă din ce în ce mai mult să rămânem în casă și așa voi face și eu”.