Lucrările de modernizare demarate de conducerea municipalității sucevene continuă, chiar dacă pandemia de coronavirus a afectat puternic toate activitățile.

Două parcări de reședință cu aproape 200 de locuri sunt în curs de amenajare în cel mai mare cartier al Sucevei, Burdujeni.

Viceprimarul Lucian Harșovschi, care demarat acest proiect și se ocupă direct de implementarea sa, a precizat:

”În paralel cu implementarea măsurilor privind prevenirea răspândirii infecției COVID19, ne ocupăm și de celelalte activități! Lucrările de reabilitare și modernizare a Sucevei de la scara blocului continuă - alte două parcări de reședință sunt în proces de a fi modernizate. Vorbim despre parcarea de pe str. Brândușei, respectiv parcarea de pe str. Rândunicii, ambele din cartierul Burdujeni”.

Conform datelor tehnice din proiectul de modernizare, cea mai mare dintre parcări este cea de pe strada Rândunicii, unde vor fi montați 630 metri liniari de bordură mare și 260 metri liniari de bordură mică, încât, după turnarea de covor asfaltic pe 3110 mp de stradă + parcări și a încă 280 mp de trotuar, locuitorii din zonă să aibă la dispoziție 119 locuri de parcare și căi de acces refăcute.

Pe strada Brândușei se vor monta 393 ml de bordură mare și 140 ml de bordură mică, încât, după turnarea de covor asfaltic pe 2.040 mp de stradă + parcări spic și a încă 140 mp de trotuar, la final urmând să fie disponibile 77 de locuri de parcare.